TR
*Kredi Kartı Gerektirmez

Yurtdışı Hizmet Faturası Nedir?

Yurtdışı Hizmet Faturası Nedir?

30.01.2023

Yurt dışı ile gerçekleştirilen ticaret etkinliklerinden sonra ticari işlemleri belgelendirmek için fatura kesilmelidir. Bu faturaya yurt dışı hizmet faturası adı verilir.

Yurt Dışı Hizmet Faturası Çeşitleri Nelerdir?

Yurt dışına alım-satım işlemlerinin en zor süreçlerinden birisi faturalandırma sürecidir. Faturalandırma sürecinde yurt dışı hizmet faturasından faydalanılabiliyor. Ancak yurt dışı hizmet faturası standart yapıda değildir. Bu fatura çeşidi sektöre göre farklı çeşitlere sahip olabiliyor.

Yurt dışı hizmet faturaları arasında yazılım faturaları, komisyon faturaları, hizmet ve danışmanlık faturaları gibi farklı fatura türleri yer alıyor.

Yurt dışı hizmet faturası kesilirken fatura kesilecek ülkenin vergi kanunlarını iyi bilmek oldukça önemlidir. Fatura kesilecek ülkenin vergi kanunları bilinmezse yanlış içerikte fatura kesilebiliyor. Bu da faturalandırma sürecinin uzamasına neden olabiliyor.

Yurt Dışı Hizmet Faturası Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Yurt dışı hizmet faturasının kullanım alanı oldukça geniştir. Kullanım alanı oldukça geniş olduğu için bu fatura çeşidi birçok farklı sektörde kullanılabiliyor. Yurt dışı hizmet faturası reklam tanıtım ve pazarlama sektörü, giyim sektörü, kozmetik sektörü gibi alanlarda kullanılabiliyor.

 

Yurt Dışı Hizmet Faturalarının Kullanım Usulü

Yurt dışı hizmet faturalarının kullanım usulü bağlı olunan sektöre, satılan ürüne ve ülkeye bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Yurt dışı hizmet faturalarının ülkemizde kaydedilebilmesi için muhakkak KDV oranının hesaplanması gerekiyor. KDV hesaplaması gerçekleştirilmeden yurt dışı hizmet faturaları kaydedilemiyor.

Yurt dışı hizmet faturalarının kullanılabilmesi için yazılım ve hizmet faturalarındaki stopaj oranının net bir şekilde hesaplanması gerekir.

Yurt Dışı Hizmet Faturası Nasıl Kesilir?

Yurt dışı hizmet faturası için ilk olarak GİB e arşiv portalı açılmalıdır. Açılan ekranda yeni fatura kısmına tıklayıp vergi numarasını yazmak gerekiyor. Vergi numarası yazıldıktan sonra yabancı müşterinin adı- soyadı yazılıyor. İsim bilgisi yazıldıktan sonra ülke bölümüne geçip müşterinin ülkesi seçiliyor.

Müşterinin ülkesi seçildikten sonra ürün bilgisi ve fiyat bilgisi yazılıp kaybet butonuna tıklamak gerekiyor.

Bize Ulaşın

444 40 80 numaralı telefonumuz ya da LimonDesk üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Biz Sizi Arayalım

Ücretsiz Tanıtım

*  Bizden haber alma sisteminden çıkmak istediğiniz zaman ise istek öneri formu aracılığı ile talebinizi iletebilirsiniz. Tarafımıza ulaşan talebiniz aynı gün içerisinde işleme alınacaktır.

GÖNDER